AUTOSPORT & F1 - - WIM LOOS De onvervulde belofte van een natuurtalent Rob PETERSEN, Olof VAN JOOLE
Catalog What's New? My Account Cart Contents Contact Us
  Abarth   Alfa Romeo   Audi   BMW   Bugatti   Citroën   Ferrari   Fiat   Jaguar   Lamborghini   Lancia   Maserati Mercedes Opel Peugeot Porsche Triumph Volvo VW Sale Motorsport Motorcycle Heavy Vehicles
Categories
    TONY ADRIAENSENS
    EXCLUSIVE 
    AUTOSPORT & F1 
       AUTOSPORT & F1
       SERIES Books 
       SERIES Books F1 
       ACCESOIRES
       CAN-AM
       CIRCUITS 
       DRIVERS 
       LANDSPEED RECORD
       LE MANS 
       MICHEL VAILLANT 
       MILLE MIGLIA 
       RALLYING 
       STEVE MCQUEEN
       TARGA FLORIO
       WRC
    CARS BY BRAND 
    CARS BY COUNTRY 
    CARS VARIOUS 
    ALL MAGAZINES 
    CLASSIC CARS 
    TRAVELING
    OTHER 

Specials
more

Information

Fotoboek

          Enter


WIM LOOS De onvervulde belofte van een natuurtalent
€22,95  
Hij was lang voor Jan Lammers, Jos en Max Verstappen het eerste grote Nederlandse talent dat het tot de Formule 1 had kunnen schoppen. Maar Wim Loos’ opmars naar de top stokte abrupt in een zomernacht in 1967. De Zandvoorter stierf nog maar 21 jaar oud tijdens de 24 Uur van Spa Francorchamps. Om vervolgens grotendeels te worden vergeten.

Ruim een halve eeuw na zijn dood vertellen Rob Petersen en Olof van Joolen voor het eerst het levensverhaal van dit natuurtalent. Aan de hand van interviews, nooit eerder gepubliceerde foto’s en niet eerder geopenbaarde feiten reconstrueren zij het korte, maar bijzondere raceleven van Wim Loos.

De biografie ‘De onvervulde belofte van een natuurtalent’ over Wim Loos verscheen op 1 november met onder meer een boekpresentatie in het Zandvoorts Museum.

Initiatiefnemer
Initiatiefnemer voor het boek over de op jonge verongelukte Zandvoortse coureur Loos is Rob Petersen. Volgens de voormalige speaker op het Circuit Zandvoort is Loos eind jaren zestig het grootste talent van de Nederlandse autosport.

Veelbelovende tests
Na nationale titels en veelbelovende tests ligt er ineens een uitnodiging van Ferrari om te komen testen. Bij veel autosportliefhebbers rijst in die dagen de vraag of de Zandvoortse coureur wel eens de eerste Nederlandse GP-winnaar kan gaan worden. Het lot beslist anders en volgens veel kenners is het talent nooit tot wasdom gekomen.

Vergetelheid
Met de biografie willen auteurs Rob Petersen en Olof van Joolen de rijder aan de vergetelheid ontrukken. Loos doorloopt min of meer de stappen die Jan Lammers, Jos en Max Verstappen later doen om wel door te dringen tot de hoogste regionen van de autosport, namelijk de Formule 1. Voor Loos is het misgegaan bij een dramatisch verlopen 24 uur van Spa-Francorchamps in 1967.

Blijvende herinnering
De biografie is volgens Petersen in de eerste plaats bedoeld als een blijvende herinnering aan Loos. In het verleden heeft de voormalige speaker van het Zandvoortse circuit zich al hard gemaakt voor een monument in Zandvoort waar Loos ooit is geboren.

Nationaal Autosportmonument
Petersen heeft zelfs gepleit om de naam van Loos op het Nationaal Autosportmonument bij de toegang van het circuit te laten plaatsen. Alles blijkt een tevergeefse moeite zijn geweest. ,,Dat het nu wel is gelukt zijn biografie te schrijven, geeft me veel voldoening. Het is iets wat ik al heel lang wilde”, zegt de oud-speaker van Circuit Zandvoort.

Voeten in de aarde
Het boek heeft wel de nodige voeten in de aarde gehad, maar Petersen heeft het boek niet alleen geschreven. Samen met Telegraaf-journalist en auto(sport)liefhebber Olof van Joolen zijn de twee flink aan het grasduinen geweest om het benodigde materiaal boven water te krijgen.

Geen onbekende
Van Joolen is geen onbekende als het om boeken schrijven gaat. Als co-auteur heeft de journalist al eerder het boek ‘Baas van de Snelweg’ over de historie van de politie-Porsches geschreven. Het is voor Petersen ook een voorwaarde geweest.

Journalistiek boek
,,Voor mij stond voorop dat de biografie van Loos een echt journalistiek boek zou worden waarin we zowel zijn mooie als minder mooie kanten zouden belichten. Dankzij de vele mensen uit zijn omgeving die we hebben gesproken is dat denk ik goed gelukt”, zegt Petersen.

Ben Pon
Daarvoor hebben Petersen en Van Joolen behoorlijk wat interviews afgenomen waarbij Ben Pon de meest opvallende naam is in het boek over Loos. Onlangs is de oud Formule 1 coureur overleden, maar de twee hebben de voormalige autocoureur afgelopen zomer nog weten te spreken.

Laatste interviews
Het is waarschijnlijk een van Pons laatste interviews geweest. Ondanks zijn ziekte weet Pon zich Loos nog goed te herinneren. In scherpe bewoordingen heeft Pon aan Petersen en Van Joolen verteld over zijn ervaringen met het talent uit Zandvoort. Alleen kiest Loos onder druk van zijn mentor Rob Slotemaker niet voor een stoeltje bij Racing Team Holland. Loos heeft in die dagen de mogelijkheid om met een Porsche 906 te rijden.

Uniek beeldmateriaal
Zowel Petersen als Van Joolen zeggen dat het boek ‘De onvervulde belofte van een natuurtalent’ rijk geïllustreerd is en uniek beeldmateriaal bevat. Het boek telt 160 pagina’s. Een flink deel van de gebruikte foto’s zijn nooit eerder gepubliceerd.

Bestellen
Het boek is voor 22,95 euro ex-verzendkosten te bestellen. Haast is geboden want een groot deel van de oplage is in de voorverkoop al verkocht. Het boek wordt uitgegeven door Autosport.nl. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Wim zijn zus Sina Paap.

Gebaseerd op interviews met familieleden, vrienden en collega’s als Hans Deen, Frans Lubin, Han Akersloot, Ed Swart en Gijs van Lennep
Inclusief het complete overzicht van alle races van Wim Loos
Een uniek tijdsbeeld van het racen in Nederland eind jaren zestig
Geschreven door oud-circuitspeaker en Wim Loos-kenner Rob Petersen en Telegraaf-journalist en auteur Olof van Joolen
Gedrukt in gelimiteerde oplage
Een uitgave van AUTOSPORT.NL, de autoriteit op autosportgebied

WIM LOOS De onvervulde belofte van een natuurtalent
WIM LOOS De onvervulde belofte van een natuurtalentWIM LOOS De onvervulde belofte van een natuurtalentWIM LOOS De onvervulde belofte van een natuurtalent
WIM LOOS De onvervulde belofte van een natuurtalentWIM LOOS De onvervulde belofte van een natuurtalentWIM LOOS De onvervulde belofte van een natuurtalent
WIM LOOS De onvervulde belofte van een natuurtalent

SubtitleDe onvervulde belofte van een natuurtalent
Author(s)Rob PETERSEN, Olof VAN JOOLEN
About the author(s)
Year Published2020
EAN9789461550668
TypeBooks
RemarksHerdruk van in 2019 verschenen titel
LanguageNederlands l Dutch
BindingGebonden, uitgegeven zonder stofomslag | Hardbound, released without dustjacket
Pages160
Colour
Black/White
Size166 x 237 x 16 mm
System
Weight0.481
StockIn stock


     


Customers who bought this product also purchased

 
Quick Find
 

Advanced Search


0 items

Language
English Dutch

Subscribe for our Newsletter


Bestsellers

What's New?
more

Copyright ® 1996-2020 AutoNet carbooks