Drivers - - Tom Coronel | 20 years on the limit - Tom Coronel | 20 jaar op de limiet Vastgel
Catalog What's New? My Account Cart Contents Contact Us
  Abarth   Alfa Romeo   Audi   BMW   Bugatti   Citroën   Ferrari   Fiat   Jaguar   Lamborghini   Lancia   Maserati Mercedes Opel Peugeot Porsche Triumph Volvo VW Sale Motorsport Motorcycle Heavy Vehicles
Categories
    EXCLUSIVE
    Simon Moore Trilogy
    Tony Adriaensens
    TOP 10 BESTSELLERS
    SALE 
    Formula One books
    American carbooks
    German carbooks
    English carbooks
    French carbooks
    Italian carbooks
    Japanese carbooks
    Motoring A 
    Motoring B 
    Motoring C 
    Motoring D 
    Motoring E 
    Motoring F 
    Motoring G 
    Motoring H 
    Motoring I 
    Motoring J 
    Motoring K
    Motoring L 
    Motoring M 
    Motoring N 
    Motoring O 
    Motoring P 
    Motoring R 
    Motoring S 
    Motoring T 
    Motoring V 
    Motoring W 
    Motoring Various 
    Classic Cars 
    Motorsport 
       SERIES Books 
       SERIES DVD+ 
       SERIES Magazines 
       Autosport Accesoires
       Motorsport Various
       Can-Am
       Circuits 
       Dakar
       Drag & Hot Rod
       Drivers 
          Ayrton Senna
          Jackie Stewart
          Jacky Ickx
          Jim Clark
          Jo Siffert
          John Surtees
          Juan Manual Fangio
          Lewis Hamilton
          Michael Schumacher
          Niki Lauda
          Sebastian Vettel
          Stirling Moss
          Wolfgang von Trips
       Driving & Racing Skills
       DTM
       Grand Prix 
       Karting
       Landspeed Record
       Le Mans 
       Michel Vaillant 
       Mille Miglia 
       Rallying 
       Steve McQueen
       Targa Florio
       WRC
    Motorcycling 
    Technical 
    DVD l Blu-Ray 
    Various Interest 


Information

Fotoboek

          Enter


Tom Coronel 20 jaar op de limiet
€14,95  
Last Monday at the Zandvoort Circuit Park, WTCC Independent champion Tom Coronel launched his own autobiography called “20 years to the limit”. The book, written with the assistance of Dutch journalists Coo Dijkman and Rick Winkelmann, tells the story of Coronel’s first twenty years in motorsport, from the 1990 Easter Monday Trophy at Zandvoort, when he made his debut in the Dutch Citroën AX GT Cup, until last year’s victory in the FIA World Touring Car Championship’s Independents’ Trophy.p> Fragment 1, uit het hoofdstuk ‘De Start’:

“Ik had geen keus”, glimlacht Tom Coronel als hem wordt gevraagd hoe hij in de autosport terecht is gekomen. Zijn familie leefde om te racen. “Hard gaan met auto’s, daar ging het om. Het begon er al mee dat mijn tweelingbroer en ik naar een automerk werden vernoemd, Tim Alfa en Tom Romeo. Mijn opa deed aan motorracen. Bertus van Hamersveld. Hij is degene uit Oerend Hard van Normaal: ‘Bertus op zijn Norton en Tinus op zijn BSA’. Na een ongeluk op Zandvoort moest een van zijn benen worden geamputeerd. Het houten been dat hij als vervanging kreeg hangt aan het plafond van onze indoorkartbaan in Huizen.”

Fragment 2, uit het hoofdstuk ‘Formule Ford’:

Zijn formuledebuut maakte hij in 1992 bij Geva Racing van Gert Valkenburg. Des Coronels verliep dat niet zonder enige commotie. De Formule Ford-goeroe kan zich Coronels ‘gesnuffel aan formulewagens’ nog goed herinneren. Als een soort privé-sponsoring avant la lettre mocht Tom in een Peugeotje 205 rijden van Mart van de Sloot, de vader van de racende Sandra. Zelf had hij een autoradio met CD-speler gekocht om die weer te verkopen om een accu voor de race op Zolder aan te schaffen. “Maar laat hij die nu vlak voor de kwalificatie uit zijn klauwen vallen! Die accu leek het nog te doen, maar er zat wel sluiting in. Met een stekkertje van de hulpstarter aan de zijkant wisten we het te fiksen. De accu op zijn schoot gelegd en zo reed Tom de baan op. Hilarisch,” vult Valkenburg de talloze anekdotes over Tom aan.

Fragment 3, uit het 'Voorwoord':

(Vriend en F1-coureur Pedro de la Rosa over zijn tijd met Tom in Japan) We trokken privé veel met elkaar op. Met als belangrijk verschil dat Tom altijd maar doorging. Zijn leven was, en is, één grote race. Altijd maar gaan, gaan, gaan. Ik kon zijn tempo niet volgen. Ik moet af en toe wat rust nemen, hij niet. Ik kan me herinneren dat we waren gaan stappen in Tokio. Om zes uur ’s ochtends realiseerde Tom zich dat hij ’s middags om één uur moest testen op Fuji. We sprongen gelijk in de auto en reden naar het circuit. Tom pakte een wekker en een handdoek uit de auto. We gingen nog snel even slapen. In een zanderig perkje op de begraafplaats naast het circuit. Tom had de wekker gezet op kwart voor een: vijftien minuten voordat hij moest rijden. Hij stond op, ging naar het team, reed de snelste ronde van de dag en kwam terug. Ik zou in de eerste bocht zijn gecrasht. Ik kon zoiets niet. Tom is onder alle omstandigheden gelijk snel. Ook bij zijn Formule 1-test.

Fragment 4, uit het hoofdstuk ‘Anderen over Tom’:

(Coo Dijkman, één van de auteurs, over zijn ervaringen met Tom) “Gek doen mag nog steeds van Paulien, moet zelfs van haar want dat hoort bij hem, zegt ze. Zoals die keer dat ze voor een Arabisch feest bij Toine Hezemans waren uitgenodigd. De twee kwamen niet in een Porsche, Bentley of Maserati aanrijden, maar maakten hun entree gezeten op een kameel die Tom even bij een dierentuin had gehuurd. Uiteraard was Tom ‘dressed for the occasion’, voorzien van allerlei glinsteringen aan de vingers. Daar wilde een fotograaf wel een mooie foto van maken. Tom toonde beide handen, de fotograaf zoomde daarop in maar had niet in de gaten dat Tom intussen ook zijn middelste been uit zijn broek had gehaald. De foto verscheen later op de website van het feest en niemand had in de gaten dat Tom weer op pole (paal) had gestaan. Wie houdt er niet van hem als hij zo’n geintje uithaalt? Prima kerel en hij kan nog hard racen ook. Het was mij een genoegen om twintig jaar met hem op de limiet mee te liften.”

Tom Coronel 20 jaar op de limiet
Tom Coronel 20 jaar op de limietTom Coronel 20 jaar op de limietTom Coronel 20 jaar op de limiet
Tom Coronel 20 jaar op de limiet

SubtitleTwenty years on the limit
Author(s)Vastgelegd door Coo Dijkman en Rick Winkelman
About the author(s)Rick Winkelman, tv-commentator van RTL F1 GP, en Coo Dijkman, voorheen autosportverslaggever van De Telegraaf
Year Published2010
TypeBooks
RemarksVoorwoord door - Foreword by - Pedro de la Rosa | Gesigneerde boeken voorradig, zolang de voorraad strekt - Signed books available as long as stock lasts
LanguageNederlands | Dutch
BindingGebonden | Hardbound
Pages183
Colour
Black/White
Size154 x 216 x 18 mm
Condition
Weight0.349
StockNot available, can be ordered upon request


     


Customers who bought this product also purchased

 
Quick Find
 

Advanced Search


0 items

Language
English Dutch

Subscribe for our Newsletter


Bestsellers

What's New?
more
My Porsche Book
My Porsche Book
€69,95

Copyright ® 1996-2015 AutoNet carbooks